Ik wil mijn Leitz Icon-printer toevoegen in Windows, maar mijn printer komt niet voor in de printerlijst in de wizard Printer toevoegen. Hoe kan ik mijn printer toevoegen?

Als uw printer niet wordt weergegeven in de lijst met beschikbare printers bij het toevoegen van de printer in Windows, kunt u de printer met handmatige instellingen toevoegen met behulp van het IP-adres van de printer.
Voor een nog gemakkelijkere manier om uw printer toe te voegen in Windows, raadpleegt u Is er een gemakkelijkere manier om mijn Leitz Icon-printer toe te voegen in Windows?
In de volgende procedure wordt beschreven hoe u de printer kunt toevoegen in Windows 8 en Windows 7. Als u een andere versie van Windows gebruikt, raadpleegt u de Windows-documentatie voor informatie over het toevoegen van een netwerkprinter met handmatige instellingen.
  1. Klik op Start, klik op Configuratiescherm, klik op Hardware en geluiden en klik vervolgens op Apparaten en printers.
  2. Klik op Printer toevoegen.
    Het dialoogvenster Printer toevoegen wordt weergegeven.
  3. (Uitsluitend Windows 7) Selecteer Netwerkprinter, draadloze printer of Bluetooth-printer toevoegen.
  4. Klik op De gewenste printer staat niet in de lijst.
  5. Selecteer Een lokale printer of een netwerkprinter toevoegen met handmatige instellingen en klik daarna op Volgende.
    6a. (Uitsluitend Windows 8) Selecteer Een nieuwe poort maken, selecteer Standaard TCP/IP-poort in de lijst Type poort en klik daarna op Volgende.
    6b. (Uitsluitend Windows 7) Selecteer in de lijst Apparaattype de optie TCP/IP-apparaat en klik daarna op Volgende.
  1. Typ in het vak Hostnaam of IP-adres de vermelding ICON-xxyyzz.local.
    Vervang xxyyzz door de laatste zes cijfers van het MAC-adres van uw printer. Het MAC-adres van uw printer is te vinden op het label aan de onderkant van uw printer.
  2. Selecteer onder Apparaattype de optie Standaard en selecteer vervolgens Generieke netwerkkaart in de lijst.
  3. Klik op Volgende.
  4. Selecteer Leitz in de lijst Fabrikant.
  5. Selecteer in de lijst Printers de optie Leitz Icon en klik daarna op Volgende.
  6. Selecteer Huidig geïnstalleerd stuurprogramma gebruiken en klik daarna op Volgende.
  7. (Optioneel) Typ een naam voor uw printer in het vak Printernaam
    .
  8. Klik op Volgende.
  9. Selecteer of u de printer al dan niet wilt delen en klik daarna op Volgende.
  10. Klik op Voltooien.
    De printer is nu beschikbaar voor afdrukken.