Jag vill lägga till Leitz Icon-skrivaren i Windows men den visas inte i listan i guiden Lägg till skrivare. Hur lägger jag till skrivaren?

Om skrivaren inte visas i listan över tillgängliga skrivare när du lägger till den i Windows kan du lägga till skrivaren med manuella inställningar med hjälp av skrivarens IP-adress.
Det finns ett ännu enklare sätt att lägga till skrivaren i Windows. Se Finns det ett enklare sätt att lägga till Leitz Icon-skrivaren i Windows?
Nedan beskrivs hur du lägger till skrivaren i Windows 8 och Windows 7. Om du använder en annan version av Windows hittar du information i Windows-dokumentationen om hur du lägger till en nätverksskrivare med manuella inställningar.
  1. Klicka på Start, Kontrollpanelen och Maskinvara och ljud. Klicka sedan på Enheter och skrivare.
  2. Klicka på Lägg till en skrivare.
    Dialogrutan Lägg till skrivare visas.
  3. (Endast Windows 7) Välj Lägg till en nätverksskrivare, trådlös skrivare eller Bluetooth-skrivare.
  4. Klicka på Skrivaren jag vill använda finns inte i listan.
  5. Välj Lägg till en lokal skrivare eller nätverksskrivare med manuella inställningar och klicka sedan på Nästa.
    6 a. (Endast Windows 8) Välj Skapa en ny port och Standard-TCP/IP-port i listan Porttyp. Klicka sedan på Nästa.
    6 b. (Endast Windows 7) I listan Enhetstyp väljer du TCP/IP-enhet och klickar sedan på Nästa.
  6. I rutan Värddatornamn eller IP-adress skriver du ICON-xxyyzz.local.
    Byt ut xxyyzz mot de sex sista siffrorna i skrivarens MAC-adress. Skrivarens MAC-adress hittar du på etiketten nedtill på skrivaren.
  7. Under Enhetstyp väljer du Standard och sedan Generic Network Card (Allmänt nätverkskort) i listan.
  8. Klicka på Nästa.
  9. I listan Tillverkare väljer du Leitz.
  10. I listan Skrivare väljer du Leitz Icon och klickar sedan på Nästa.
  11. Välj Använd den installerade drivrutinen och klicka sedan på Nästa.
  12. (Valfritt) Ange ett namn på skrivaren i rutan Skrivarnamn.
  13. Klicka på Nästa.
  14. Välj om du vill dela skrivaren och klicka sedan på Nästa.
  15. Klicka på Slutför.
    Nu kan du använda skrivaren.